В Українському Домі після "Беркуту" погром

— 20 лютого 2014, 19:59

Наразі весь культурний центр, який був в Українському домі, знищено. Розтрощено буквально все, навіть консервація, яка зберігалася тут. Відчутно постраждали фонди Музею історії Києва, а також бібліотека Майдану, яку з любов’ю збирали люди впродовж кількох тижнів.

Ще нещоднавно тут була зона відпочинку, на облаштованому кіноекрані крутили українські фільми, проводилися літературні вечори, активісти грали на піаніно у холі першого поверху, а бібліотека Майдану була настільки переповнена, що частину книжок відправляли у сільські бібліотеки.

Книжки були відсортовані за тематикою, окремо знаходився стіл періодики. Люди брали книжки почитати, написавши на листочку, що "чесне слово" повернуть. Наразі усе понівечено. Книжки затоптані в бруд лежать на землі.

Ініціативна група, очолювана активісткою Владиславою Осьмак, сьогодні вивезла залишки бібліотеки з приміщення Українскього Дому. Також були евакуйовані фонди Музею історії Києва. З Українського дому повиносили картини і цінні меблі. Революційне піаніно не постраждало і знову звучить.

Укрдім зараз. Фото автора

Владислава Осьмак закликала усіх, кому не байдужа культурна спадщина Києва, записатися до Сотні Сраної інтелігенції. Активісти закликали нести до УкрДому щітки, ганчірки та миючі засоби. Це вже вдруге євромайданівці прибирають після силовиків.

На ніч планується Український дім закрити, залишивши тільки охорону.

Реклама:

Головне сьогодні