Херсонщина готова приймати біженців з Криму

— 18 березня 2014, 11:52

Про це заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА) Юрій Одарченко, якого цитує Інтерфакс.

"Нам необхідно бути готовими до можливої ​​міграції населення з боку АРК. Тому сьогодні влада області робить все, щоб, у разі потреби, забезпечити можливий прийом евакуйованих громадян", - сказав він, виступаючи на засіданні сесії міськради 17 березня.

Згідно з повідомленням Херсонської ОДА, вже створені пункти попереднього прийому громадян, які розташовані на автомобільних дорогах і залізничних станціях.

"Уже відпрацьовано схеми, яким чином ми будемо розселяти людей, забезпечувати їх харчуванням, транспортувати до місць призначення. Якщо людей буде дуже велика кількість, ми готові ставити питання перед Кабінетом міністрів України щодо залучення додаткового фінансування на будівництво житла для проживання цього населення", - повідомив Одарченко.

Крім того, глава Херсонської ОДА зазначив, що на кордоні області з АРК розташовані пункти, які здійснюють митний і прикордонний контроль. Тобто, за словами Одарченко, "ця робота чітка, системна і настроєна".

"Ми зробимо все, щоб убезпечити людей", - заявив голова облдержадміністрації, і висловив надію на те, що найближчим часом ситуація нормалізується.

Реклама:

Головне сьогодні