МОН обурене примусовим звільненням директорки української гімназії у Сімефрополі

— 10 квітня 2014, 18:31

Під тиском осіб із "самооборони Аксьонова" та погрозами від місцевого чиновництва Наталія Руденко звільнилась у четвер, 10 квітня.

Наталя Руденко очолювала школу з дня її відкриття у 1997 році, під її керівництвом навчальний заклад став одним із кращих в Автономній Республіці Крим.

"МОН розцінює цю безпрецедентну подію як акт репресії окупаційної структури та самозваної влади півострова Крим, як вияв переслідування українських шкіл та вчителів", - йдеться у заяві відомства.

Як повідомляло зранку "Радіо Свобода", вранці у четвер перед школою пройшов мітинг декількох десятків людей, які називали себе батьками учнів і представниками "самооборони".

Пізніше до директора прибули віце-мер Сімферополя Ілля Глазков і керівник управління освіти Сімферопольської міськвиконкому Тетяна Сухіна, які нібито погрожували звільнити директора "по статті" і наполягли, щоб вона написала заяву на звільнення "за згодою сторін".

Раніше "міністр освіти Криму" Наталія Гончарова під час ток-шоу на одному з місцевих телеканалів заявила, що у відомстві існує "внутрішня домовленість" перетворити одну з кращих україномовних шкіл півострова – Сімферопольську українську гімназію – в російськомовну.

На території Криму діє близько 500 російськомовних шкіл, а також 5 україномовних, зокрема єдиний в Сімферополі навчально-виховний комплекс "Українська школа-гімназія".

Реклама:

Головне сьогодні