Тест

В Криму нарешті вирішили, що робити з українськими атестатами про освіту

"В офіційній відповіді (лист 01-13/2053 від 10.04.2014) на запит Міністр освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим повідомила про готовність отримати і вручити українські атестати випускникам, а також назвала посадову особу, уповноважену отримати ці документи в Києві", йдеться у заяві опублікованій МОН України у понеділок.

Відомство також надало отриманий з АРК документ.

Як з нього випливає, дозвіл на виготовлення атестатів буде надано у ДП "Інфоресурс" після внесення відповідних змін і доповнень у попереднє замовлення і проведення звірки реквізитів навчальних закладів.

"Особою, відповідальною за отримання документів про освіту в ДП "Інфоресурс" є начальник управління технічного нагляду і матеріально-технічного забезпечення при Міністерстві освіти і науки, молоді і спорту Республіки Крим Каган Олександр Борисович", - йдеться у відповіді Міністр освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим.

Як відомо, раніше Міносвіти України неодноразово заявляло, що відповідно до чинного законодавства забезпечить виготовлення українських свідоцтв про базову середню освіту та атестатів про повну загальну середню освіту всім випускникам 2014 року, зокрема, й тим, які навчаються в Автономній Республіці Крим та у м. Севастополь.

Тим не менше, у Криму серед учнів випускних класів та їх батьків, педагогів поширюється неправдива інформацію про те, що, нібито, МОН України "відмовляється видавати документи про освіту випускникам 2014 року" й українські випускники отримуватимуть лише… російські документи про освіту.

7 квітня 2014 року Міносвіти України звернулось із запитом до Міністра освіти і науки, молоді та спорту АРК Наталії Гончарової щодо роз’яснення позиції органу управління освітою автономії та призначення посадової особи, уповноваженої прибути до Києва для отримання в установленому порядку документів про освіту для кримських випускників.

Українська правда. Життя