Студенти зі Сходу та Заходу відсвяткують "Великдень разом"

— 19 квітня 2014, 14:01

Учасниками акції стануть понад 200 студентів зі всієї України. Його організовує Студентське братство Українського католицького університету (УКУ).

Як розповів один із організаторів акції Андрій Левицький, коли в 2010 році виникла ідея запросити своїх однолітків на Великдень до Львова, хотіли встановити дружні контакти з різним студентськими середовищами по всій Україні.

"Ми хотіли спільно відсвяткувати Великдень, і, разом з тим, мати контакти зі Сходом, щоб згодом можна було вже на Різдво приїхати до них з вертепом", – розповів Андрій Левицький.

Цьогоріч, на відміну від попередніх років, програма акції дещо змінена. Так, замість трьох днів, гості перебуватимуть у Львові чотири дні – з п’ятниці по понеділок. Їх очікує знайомство зі Львовом та традиціями святкування Великодня на Галичині, екскурсії містом, відвідини церков. В неділю для всіх учасників акції запланований спільний великодній сніданок в УКУ.

Окрім студентів, до акції зголосилися і деякі із родин. Так, серед них є сім’я з Херсону з півторарічною дитиною, які також приїдуть до Львова.

Поселять гостей в гостьових кімнатах університету та в місцевих хостелах. Деякі з львівських родин проявили бажання взяти студентів до себе.

Акція "Великдень разом" цьогоріч включена в програму від львівських студентів "Зі Сходу на Захід", коли щотижня львівські студенти приймають своїх однолітків з одного зі східних міст України. Так, Львів вже відвідали студенти з Донецька та Маріуполя, Запоріжжя, Харкова та Дніпропетровська. Попереду ще приїзд студентів з Луганська, Кривого Рогу та Криму.

Раніше, група студентів із Донецька провели вихідні у Львові. Вони відгукнулися на запрошення львівських ровесників, які ініціювали акцію "Зі сходу на захід".

Реклама:

Головне сьогодні