Ватикан канонізував Івана Павла II

— 27 квітня 2014, 13:56

Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Під час месси святіший Отець наголосив на тому, що у цих двох святих "жила жива надія та невимовна радість".

З Главою Католицької Церкви співслужили вислужений Папа Венедикт XVI, 150 кардиналів, понад 700 єпископів та величезна кількість священиків.

Серед них – Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, та Преосвященніший Мечислав Мокшицький, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України, який свого часу був другим особистим секретарем святого Івана Павла ІІ.

Не дивлячись на дощ, участь в урочистому Євхаристійному богослужінні взяли тисячі віруючих.

Воно розпочалося проказуванням коронки до Божого милосердя та літанії до всіх святих, під час якої відбувся процесійний вхід служителів. Після літургійного початку Святої меси постулятори звернулися до Святішого отця з проханнями про визнання святості, після чого, проказавши молитву до Святого духа, вселенський архиєрей зачитав формулу канонізації.

Під час співу антифону внесено та покладено на призначеному місці мощі новопроголошених святих. Їх принесли Флорібет Мора Діаз з Коста-Ріки, зцілена за заступництвом святого Івана Павла ІІ, та племінники святого Івана ХХІІІ.

Сьогодні базиліка Святого Петра залишатиметься відчиненою від 14.00 до 22.00, щоб паломники могли помолитися перед мощами новопроглошених святих.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні