Біометричні паспорти будуть вдвічі дешевшими за закордонні - Мінюст

— 5 червня 2014, 14:47

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, якого цитує 5 канал.

"Наскільки доповідали на уряді представники Національного банку, ціна буде дешевшою на 40-50%. Це майже вдвічі... ніж звичайні, які сьогодні видають за старими бланками", - повідомив Петренко.

Він зауважив, що біометричні паспорти так само будуть отримувати у центрах з надання адмінпослуг. "Це принципова позиція", - зазначив міністр.

За словами Петренка, згідно з постановою уряду, біометричні паспорти будуть виготовляти на держпідприємстві "Поліграфкомбінат "Україна".

"Насправді треба скасувати ті речі, які стосуються виготовлення старих бланків, і ми це зробили стосовно біометричних паспортів. Зараз всі приватні компанії, приватні посередники при виготовленні біометричних паспортів усунені. Поліграфкомбінат "Україна" уже зараз налаштовує відповідні свої потужності на виготовлення паспортів за більш дешевою ціною", - пояснив Петренко.

Він додав, що в Україні діють близько 50 центрів по наданню адмінпослуг.

Як відомо, Кабінет міністрів постановив розпочати виготовлення, оформлення й видачу біометричних закордонних паспортів із 1 січня 2015 року. Зокрема уряд затвердив зразок бланка, технічний опис і порядок оформлення, видачі, обміну, пересилки, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон із безконтактним електронним носієм і розпорядився розпочати їхню видачу з 1 січня 2015 року.

Реклама:

Головне сьогодні