Люди-книги. Активісти через краудфандинг збирають кошти на проект про Донбас. Відео

— 24 липня 2014, 14:59

Метою проекту є дати відповіді на часті питання про те, чим є Донбас.

"Запрошуємо Вас до нашої живої бібліотеки, яка працює так само, як і звичайна – читачі обирають книгу, читають її продовж визначеного часу, повертають книгу назад до бібліотеки та обирають іншу", - йдеться в описі проекту на "Спільнокошті".

Єдиною відмінністю живої бібліотеки від звичної є те, що книгами є звичайні та надзвичайні мешканці та вихідці з Донбасу, що готові ділитися своєю історією життя, думками та досвідом, сподіваючись зруйнувати стереотипи та упередження "читачів".

Ці "люди – книги" є представниками соціальних груп, щодо яких у суспільстві існують міфи та стереотипи, які через свою "незвичайність" часто стають жертвами нерозуміння та соціальної ізоляції, а подекуди знаходяться і ті, що навіть не вірять в їх існування.

Стати книгою – це не тільки бажання поділитися своєю історією, вони разом з читачами намагатимуться створити суспільство, в якому можуть мирно та спокійно співіснувати різні люди.

"Жива бібліотека" - це унікальна можливість задати "незручні" та навіть занадто особисті питання, які б ви можливо ніколи не наважилися задати у "звичайному" житті.

Чим живуть ці люди? Які в них цінності? Чому вони вчиняють саме так і не інакше? Чому обрали такий життєвий шлях? І чому їх досвід може навчити кожного з нас? Наші книги готові до будь-яких запитань, адже ви спілкуватиметесь сам-на-сам.

Зібрані кошти будуть витрачені на організацію зйомок, забезпечення приїзду живих Книжок, видання каталогу та інші необхідні потреби.

У читальному залі – унікальна колекція живої літератури Донбасу, доставлена з самого його серця, у нашій бібліотеці є книжки на будь – який смак: рарититетні книжки в єдиному примірнику, нові видання, видання обмеженої серії та дорогі сувенірні книжки. У нас ви знайдете відділ української та іноземної літератури, відділ професійної літератури та фантастики, історічні твори, ліричні та поетичні...

Ось перелік найбільш популярних книжок, що вже чекають своїх читачів:

Ода Шахтареві
Збірка віршів про "Хорошого поліцейського" з Донбасу
Пригодницький роман про Донеччанина, що об’їздив півсвіту
Фантастична повість про Іноземця, який свідомо переїхав жити на Донбас
Детектив про Донецкуюмафию
Хужожній подарунковий альбом про Незвичайного митця з Донбасу
Автобіографічний роман про Зірку з Донбаським походженням
Притча про Голос Донбасу
Фронтові листи Добровольця з Донбасу. Історія війни його очима
Дитяча казка про героїчного Пастора зі Славянська
Романтична історія Справжнього кохання між Заходом та Сходом
Сентиментальний жіночій роман про топ-менеджера СКМ

Реклама:

Головне сьогодні