"Марш рівності" в суботу у Києві не буде, бо міліція не може гарантувати безпеку

— 4 липня 2014, 21:09

Про це розповіла на брифінгу у Києві керівник громадської організацій "Інсайт "Олена Шевченко, повідомляє Інтерфакс.

"Ми заздалегідь подали заявку, щоб узгодити її з Київською міською адміністрацією та міліцією, але, на жаль, нам заявили, що міліція не зможе забезпечити безпеку проведення заходу та його учасників", - Олена Шевченко.

Вона підкреслила, що "Марш рівності" не планувався як гей-парад, про що писали ряд українських ЗМІ, і не мав би нічого спільного c форматом карнавалу, або будь-якого іншого розважального заходу.

"Це марш рівності всіх людей. Ми боремося проти будь-яких проявів дискримінації, в тому числі ЛГБТ-спільноти", - зазначила Олена Шевченко.

[L]У свою чергу виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур вважає, що нова українська влада не пройшла тест на готовність забезпечувати рівні права для всіх верств суспільства, відмовившись забезпечити умови для проведення "Маршу рівності".

Раніше повідомлялось, що у рамках Міжнародного форуму-фестивалюь ЛГБТ "КиївПрайд2014" запланований "Марш рівності".

"Ми прагнемо того, щоб нашу ідентичність поважали так само, як ми поважаємо ідентичність інших. І головне: для цього ми не повинні її приховувати, томи прагнемо скористатися нашим правом на мірні зібрання та свободу слова", - йшлося в описі події на сайті КиївПрайд2014.

Реклама:

Головне сьогодні