Тест

Восени з’явиться сайт, присвячений полеглим героям АТО

Окрім своєрідної "книги пам’яті", тобто інформації про кожного загиблого, за допомогою сайту можна буде фінансово допомогти родині чи написати листа родичам загиблого героя.

"Війна починається тоді, коли вже неможливо запам’ятати імена всіх полеглих. Наша мета - зібрати всі ці імена. Щоб пам’ятали", - говорять організатори.

Зараз над створенням сайту працює група дизайнерів, а волонтери складають списки. Вони подали запити на отримання офіційних списків полеглих до всіх державних та силових відомств (Національної гвардії, добровольчих батальйонів, міністерства оборони, соціальної політики, СБУ, МВС та прикордонної служби).

"Небесна гвардія" з’явиться восени спочатку російською мовою. Автори обіцяють дуже швидко створити українську та англійську версію.

За даними волонтерів, зараз відомо про загибель близько 400 учасників АТО, але вони впевнені, що насправді цифра вже не менше 500 і майже щодня збільшується.

Організатори також просять родичів, знайомих, побратимів та сусідів загиблих надсилати інформацію (фото, відео, контакти рідних) на спеціальний мейл - [email protected].

Як відомо, вже існує один сайт, присвячений загиблим героям: memorybook.org.ua