На викладача Могилянки напали і жорстоко побили

— 24 вересня 2014, 14:01

Як зазначається у прес-релізі Науково-дослідного центру візуальної культури, близько 19.15 на трамвайній зупинці біля входу до станції метро "Контрактова площа" невідомі у камуфляжній формі раптово напали на Василя Черепанина і почали жорстоко бити на очах у перехожих.

Міліція прибула із великим запізненням, тож нападників не було затримано.

Василь Черепанин дістав важкі тілесні ушкодження – численні забої та переломи кісток обличчя.

Він пов’язує цей напад зі своєю професійною діяльністю.

Василь Черепанин – кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри культурології НаУКМА. Керівник Центру візуальної культури, редактор журналу "Політична критика".

Організатор численних наукових конференцій, публічних дискусій та художніх виставок.

Серед останніх подій, співорганізованих Василем Черепанином – міжнародна конференція Ukraine: Thinking Together за участі Тімоті Снайдера, Івана Крастева, Агнєшки Холланд, Пола Бермана та інших провідних інтелектуалів світу, а також серія заходів під час "Відкритого університету Майдану".

Як зазначається у релізі, "в той час, коли проти України здійснюється військова агресія, агресивні молодики, начепивши військову форму, здійснюють беспрецедентно жорстокий напад на університетського викладача в центрі столиці".

"Безпідставні та абсурдні звинувачення в "сепаратизмі", що лунали на адресу Василя Черепанина з боку нападників, використовуються агресивними невігласами для нав’язування суспільству власної ідеології ненависті та боротьби з будь-якими проявами критичної думки", - йдеться у релізі Центру візуальної культури.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні