МОН пояснило, що буде з Донецьким університетом і в якому разі його студентів відрахують

— 30 вересня 2014, 13:05

Відповідне рішення прийнято Міносвіти (наказ МОН від 30.09.2014 р. № 1084).

Зокрема, відомство застерігає, що будь-яка освітня діяльність від імені Донецького національного університету на території міста Донецьк тимчасово заборонена та діяльність фізичних осіб на території (в приміщеннях ДонНУ) без ліцензії на освітню діяльність містить ознаки кримінальних правопорушень і підпадає під дію Кримінального кодексу України.

МОН наголошує, що єдиним діючим ректором Донецького національного університету України є Гринюк Роман Федорович, який був легітимно обраний згідно з рекомендацією конференції трудового колективу від 22 листопада 2012 року та з яким Міністерство освіти і науки України уклало контракт.

Міністерство освіти і науки України звертає увагу на те, що Баришніков Сергій Анатолійович не є легітимно обраним ректором та усі його дії від імені ДонНУ є незаконними і не визнаються керівництвом МОН.

Відомство звернулося до співробітників, аспірантів (докторантів) та студентів ДНУ, які мають бажання продовжити працювати або навчатися у Донецькому національному університеті України з проханням зареєструватися на сайті https://donnu.mon.gov.ua/ або ж повідомити керівництву університету будь-яким іншим способом про своє бажання.

Усі працівники ДНУ, які не звільнилися за власним бажанням (або які звільнилися у зв’язку з військово-політичною ситуацією, проте бажають продовжувати працювати в університеті) можуть приступити до виконання своїх обов’язків, починаючи з 03 листопада 2014 року.

Студенти університету, які згідно з розпорядженням Кабміну від 27 серпня 2014 року № 785-р скористалися наданим їм правом і були "тимчасово допущені до занять" у будь-якому вищому навчальному закладі на території України, мають право після завершення І семестру 2014/2015 навчального року і складання всіх підсумкових заліків та іспитів, у ІІ семестрі 2014/2015 навчального року приступити до занять у Донецькому національному університеті України (з 03 листопада 2014 року на території міста Вінниця).

Або ж продовжити навчання у тому вищому навчальному закладі, в якому вони були "тимчасово допущені до занять", пройшовши при цьому повну процедуру переведення з одного вищого навчального закладу до іншого у порядку, передбаченому Положенням про порядок переведення.

МОН інформує, що студенти, які не скористаються жодним з варіантів, будуть відраховані з ДНУ на початку ІІ семестру 2014/2015 навчального року як такі, що не приступили до занять.

МОН підтверджує свої зобов’язання щодо повного погашення всієї заборгованості щодо виплати заробітної плати працівникам університету та налагодження подальшої її стабільної виплати, як тільки будуть проведені всі необхідні дії щодо реєстрації університету в новому відділенні Державної казначейської служби України в місті Вінниці.

Реклама:

Головне сьогодні