Тест

Провокатори намагалися зірвати мітинг пацієнтських організацій. Фото

На всі питання, кого вони представляють, хлопці, прикриваючи обличчя капюшонами, не давали відповіді. А на питання чому на своєму плакаті вони вимагають відмінити тендери, вони запитали, що таке тендери, пишуть на своїй сторінці у Facebook організатори акції з БФ "Пацієнти України".

Відразу після появи молодиків під будівлею Кабінету Міністрів України з’явився затонований автобус з начебто представниками ЛГБТ спільноти. З вікон були вивішені різнокольорові прапори, а люди з вікон показували нецензурні знаки, провокуючи молодиків.

Рух ЛГБТ спільнот України вже заявив про свою непричетність до цієї провокації.

"Сьогодні ми знову стали свідками безсоромного використання теми ЛГБТ в gолітичних технологіях. Український ЛГБТ-рух не має жодного стосунку до цієї провокації і висловлює свою повну підтримку організаціям, які відстоюють права пацієнтів, серед яких є і представники нашої спільноти. Ми висловлюємо протест проти брудних маніпуляцій, які до цього востаннє намагались використати в січні проти Євромайдану", – сказав Богдан Глоба, виконавчий директор ВБО "Точка опори"

Конфлікту із застосуванням сили вдалося уникнути. Тим не менше до цих пір не зрозуміло, хто є організатором провокації.

"Ми розуміємо, що наразі чиновники та тендерна мафія робить все можливе, щоб не допустити передачі закупівель ліків для важко хворих українців від Міністерства охорони здоров’я, яке їх провалило, до державної служби з надзвичайних ситуацій", - стверджує Дмитро Шерембей, один з організаторів акції, голова БФ "Пацієнти України". – Але це означає одне, що ми на правильному шляху і зробимо все можливе, щоб ліки, для дітей, які сьогодні стояли поруч з батьками на мітингу були закуплені, незважаючи на будь які провокації в нашу сторону".

Як відомо, у вівторок, у 17 містах України пройшли масові протести пацієнтів.