Найвпливовіші жінки України. Топ-100

— 14 листопада 2014, 15:32

Журнал "Фокус" оприлюднив свій щорічний рейтинг – "100 найвпливовіших жінок України".

Цього року найбільш впливовим став збірний образ Жінок миру, які борються за свободу України.

В їх числі опинилися жінки-військові і волонтери, жінки, чиї чоловіки і сини захищають сьогодні цілісність країни. Серед них "Фокус" називає і волонтерів АТО Тетяну Ричкова, Дану Ярову, Альону Солнцеславу, Анастасію Березу та інших.

Тимошенко цього року посіла друге місце, а третьою стала голова НБУВалерія Гонтарева.

Четверта сходинка дісталася доньці Леоніда Кучмі, засновниці фонду "АнтиСНІД" Олені Пінчук.

Жінка Пінчука потрапила до першої п'ятірки найбільш впливових українок року

Першу п’ятірку замикає спадковий лікар та депутат Ольга Богомолець.

Шостою стала член наглядової ради каналу "Інтер" Ганна Безлюдна, асьомою – міністр соцполітики Людмила Денисова.

На восьмому місці другий рік поспіль опиняється головний редактор "Української правди" Олена Притула, яка на одну сходинку випередила першу леді Марину Порошенко.

Дружина президента Марина Порошенко всього лише дев'ята

Останньою у першій десятці найвпливовіших жінок року стала депутат Ірина Геращенко.

Крім того, до сотні найвпливовіших увійшли журналістки, письменниці, співачки та жінки з галузі культури.

Журналісти

На 16-ій сходинці, піднявшись на три позиції вгору у порівнянні з минулим роком, опинилася Юлія Мостова, головний редактор видання "Дзеркало Тижня. Україна". На 23-ій сходинці розташувалася перший заступник голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк, на 41-ій позиції -Алла Мазур, телеведуча каналу "1+1".

63-е місце, піднявшись на одну сходинку, посіла телеведуча Катя Осадча, а 70-те, спустившись на три позиції, - Оксана Соколова, керівник департаменту публіцистичних програм ICTV. 78-ма сходинка - Олена Фроляк, головний редактор інформслужби ICTV. 83 - телеведуча Ольга Фреймут, 85 - Лариса Івшина, головний редактор газети "День".

95-те місце, піднявшись на ожну позицію, посіла Наталя Лігачова, шеф-редактор інтернет-проекту "Телекритика".

Активістки

Вперше потрапила на рейтингу "Фокус" та посіла одразу 19-ту сходинку Інна Совсун, перший заступник міністра з освіти і науки України. Так само вперше, на 29-ту сходинку потрапила журналістка та активіста Тетяна Чорновол, 44 - Світлана Заліщук. На 97-ій - Оксана Сироїд.

Письменниці

36-та сходинка - Марія Матіос, 47 - поетесса Ліна Костенко. На 68-ій сходинці Оксана Забужко, а на 99-ій - співзасновниця "Видавництва Старого Лева" Маріанна Савка.

Співачки

13-те місце - Руслана Лижичко, 73-Софія Ротару, 100 - співачка Джамала (Сусанна Джамаладінова).

Культура

35-та сходинка Олеся Островська-Люта, перший заступник міністра культури, 49-та - Наталя Заболотна, генеральний директор "Мистецького Арсеналу", 80-та - кінорежисерка Кіра Муратова, 91-Олексндра Коваль, організатор книжкового форуму видавців у Львові.

Мода

57-ме дизайнерка Зінаїда Ліхачова, 76-те місце - дизайнерка Лілія Пустовіт, 77-Ірина Данилевська, засновниця та голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week.

Реклама:

Головне сьогодні