Львів‘янин виборов право отримати паспорт без сторінки російською мовою

— 24 листопада 2014, 16:14

Святослав Літинський через суд домагався, щоб міграційна служба видала йому внутрішній паспорт лише українською мовою, пише Радіо Свобода.

У чоловіка пошкоджено паспорт громадянина України, а Франківський районний відділ державної міграційної служби у Львові відмовився йому видавати новий документ без другої сторінки, що перекладена російською мовою.

Львів’янин назвав це порушенням чинного законодавства і звернувся з позовом до суду, який задовольнив його заяву, зобов’язавши районний відділ міграційної служби видати чоловікові паспорт тільки українською мовою.

Представник міграційної служби заявив, що установа оскаржуватиме рішення суду.

"Апеляція може розглядатись і рік, з огляду на великі черги. А за цей час питання львів’янина втратить свою актуальність. Бо Україна планує запровадити біометричні паспорти вже згідно з законом "Про єдиний державний демографічний реєстр", – заявив юрист Дмитро Гудима.

Щоб виконати судове рішення передусім МВС має відмінити інструкцію щодо процедури оформлення паспорта громадянина України.

У міграційній службі Львівської області пояснюють, що оформляють паспорти громадянина України, згідно з постановою Кабміну від 1994 року, де затверджено бланк паспорта. Два роки тому МВС наказом затвердило процедуру оформлення паспорта, де дані про людину окрім української вносять і російською мовою.

Реклама:

Головне сьогодні