Тест

"Феї аптечок" випустили листівки-інструкції для бійців АТО

Святкові інструкції бійці отримають разом з бойовими аптечками.

"Всі ми знаємо, як чоловіки читають інструкції до застосування медпрепаратів і тим більше до таких засобів, як бандаж. Наші інструкції вони точно не обійдуть увагою", - пояснює ідею створення серії листівок волонтер Анна Майборода.

Мета проекту не тільки в креативній формі проінструктувати бійців, але і показати вміст аптеки широкої аудиторії, тим, хто перераховує кошти для формування аптечок.

Бойові аптечки за стандартами НАТО збираються волонтерами з червня місяця вручну. Аналогів таким аптечкам в Україні не було.

"Наявність такої аптечки на передовій також важливо, як і наявність зброї. Її вміст дозволяє надати пораненому собі самому необхідну долікарську допомогу. Шанси вижити на полі бою і доїхати до госпіталю, де нададуть професійну допомогу, збільшуються приблизно на 60%", - пояснює волонтер Олеся Фаворська.

Собівартість "натовської" аптечки досягає 100 доларів. Для того, щоб зменшити вартість аптечки, а отже набрала більшу кількість, волонтери замовляють виготовлення аптечних сумок в Україні, а інший вміст - джгут, бандаж, кровоспинний препарат Celox і інше - закуповують за кордоном.

Волонтери двох волонтерських організацій "Патріот" і "Народний Тил" спільними зусиллями зібрали 2 мільйони гривень і відправили в зону АТО близько 7 тисяч бойових аптечок. Крім аптечок вони організовують майстер-класи на передовій, на навчають бійців надання першої допомоги на полі бою.

Феї аптечок - є членами Асоціації волонтерів. І зараз разом з співробітниками міністерства оборони працюють над покращенням стандартів надання долікарської допомоги на полі бою.

Над проектом створення листівок-інструкцій працювали: волонтери Ганна Майборода, Олеся Фаворська, Ганна Козлова, Юлія Гончарова та Олена Мініна - в ролі моделей, візажист-стиліст Галина Лозинська, дизайнер Тетяна Ендшпіль, фотограф Анастасія Черкіс.

15 примірників колекційних наборів буде продано на аукціоні. Стартова ціна набору від 200 гривень. Зібрані кошти волонтери витратять на комплектацію наступної партії аптечок.