Їжа багатих vs. їжа бідних: фотопроект про силу голоду

— 9 грудня 2014, 17:30

На одному кінці столу розташували страви, якими ласувала й ласує еліта, на іншому – те, чим харчуються малозабезпечені громадяни.

Про це пише The Daily Mail.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, кажуть, страшенно любить сир Емменталь. На іншому кінці столу - звичайний обід північнокорейської дитини

"Ми хочемо, щоби люди в буквальному сенсі сіли та поглянули через стіл, побачили кричущу різницю між тим, що є (на столі), і чого нема", - пояснюють автори проекту.

Так їдять багаті та бідні в сучасній Америці

За словами Харгрейвса, спершу вони планували зосередитися на меню відомих диктаторів, але згодом вирішили представити глядачам і меню бідних верств населення відповідних епох.

У Сирії голодують тисячі людей, в той час як президент аль-Ассад насолоджується делікатесами, стверджують автори

"Чітко видно, як в історії авторитарні режими використовували їжу як зброю, систематично пригноблюючи, змушуючи мовчати та вбиваючи людей голодоморами", - каже він.

У Франції XVIII стрріччя некваліфікований робітник витрачав на їжу до 97% свого заробітку

Іронія в тім, що та їжа, котрою нині харчуються малозабезпечені люди, наприклад, в Америці, радше призводить до ожиріння. За даними ВООЗ, хвороби, пов'язані з зайвою вагою, стають причиною смерті кожного п’ятого американця.

Так їли в Стародавньому Римі

Що таке справжній лютий голод, знають у сучасній Сирії, тоді як президент Башар аль-Асад та його жінка, подейкують, є цінителями вишуканої західної та близькосхідної кухні.

Раціон бідних людей у Стародавньому Єгипті складався, як правило, з хліба та овочів

Фото з сайту The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні