На Різдво буде значне похолодання, водіїв просять не виїждати на великі відстані без потреби

— 6 січня 2015, 12:54

6 січня протягом доби до 6-11° морозу, на Харківщині, Полтавщині, Дніпропетровщині, Сумщині та місцями Чернігівщині до 12-17° морозу.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій у вівторок, 7-8 січня в синоптики прогнозують подальше зниження нічної температури до 12-17°.

У південних областях до 17-22°, у східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях до 23-28° морозу.

На дорогах ожеледиця.

У зв’язку з погіршенням погодних умов, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до водіїв з проханням бути обережними та уважними на дорогах, дотримуватися правил дорожнього руху і по можливості не виїжджати на далекі відстані аби не стати "заручником негоди".

При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Крім того, водіям варто пам’ятати, що при експлуатації автомобіля взимку (особливо при русі по заміських дорогах) крім стандартних предметів: аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, запасного колеса і домкрата, в далекій дорозі також можуть стати в нагоді:

- додатковий комплект верхнього одягу;
- ліхтарик;
- дроти "прикурювання";
- скребок для скла + щітка;
- воскові свічки і сірники;
- невеликий запас піску (проти прослизання);
- лопата;
- буксирувальний трос;
- гарячі напої в термосі.

Реклама:

Головне сьогодні