Тест

Російські "Вконтакте" та "Одноклассники" потрапили до піратського списку США

На перших місцях у так званому "списку 301" Росія опинилася разом з Китаєм, Індією, Індонезією, Таїландом, В'єтнамом і Чилі, повідомляють Ведомости, цитуючи документ, який склали спільно Торгпредставництвом США і Міжнародним альянсом інтелектуальної власності).

Зокрема, до списку потрапила російська соціальна мережа "Вконтакте", яку назвали найбільшим розповсюджувачем піратської музики, фільмів та серіалів.

"Вконтакте" видаляє піратський контент на вимогу правовласників, відзначають автори документа. Але цього недостатньо для боротьби з піратством, вважають вони. У соціальній мережі "Однокласники" теж є сервіс неліцензійної музики, йдеться в документі.

Окрім соціальних мереж до списку потрапив ряд великих торрент-трекерів, таких як rutracker.org, rutor.org, torrent-games.net, rapidator.net та ін.

Незважаючи на те що, вступивши до Світової організації торгівлі (СОТ), Росія зобов'язалася захищати права авторів і правовласників, онлайн-піратство залишається серйозною проблемою в цій країні, йдеться в документі.