Тест

Батьки ризикували своїм життям, аби передати своїм дітям шпаргалки на екзамен. Фото

Близько 600 учнів середньої школи у східній Індії були вигнані за списування. Про це повідомили місцеві органи освіти, яких цитує Seattle Times.

Інцидент отримав широку увагу після того, як індійське телебачення показало кадри, де охочі допомогти видираються на будівлю.

Більше ніж 1,4 мільйони 10-класників проходили тести у більше ніж 1200 середніх шкіл штату Біхар. Діти стикаються із величезним тиском, адже вони повинні скласти іспити, аби мати можливість продовжити освіту.

Викладачі і держслужбовці з відділу освіти, що спостерігали за іспитами, "упіймали" сотні студентів, які підглядали до підручників та шпаргалок.

За словами міністра освіти штату Біхар П.К. Шахі, неможливо було проконтролювати 6 млн. батьків та інших, що супроводжували студентів до екзаменаційних центрів.

Державні органи навіть залучилися підтримкою поліції у школах, де тривали іспити. "Але ми не можемо використовувати силу, аби відігнати батьків", - каже він.

Майже два десятки батьків були затримані через те, що допомагали своїм дітям. Але їх звільнили за кілька годин.

Органи освіти скасували іспити в чотирьох центрах, після викриття обману.

За словами представників влади, спіймані студенти будуть відсторонені від здачі іспитів на строк до трьох років, сплатять штраф та будуть доправлені до в'язниці.