Тест

Нобелівський лауреат про колег-жінок: Вони плачуть у лабораторіях

Він заявив, що його колеги-жінки в нього закохуються, а потім плачуть.

Скандальним одкровенням 72-річний англійський науковець поділився під час виступу на Світовій конференції наукових журналістів у Південній Кореї.

Про це пише The Telegraph.

"Давайте я розповім вам про труднощі, що виникають у мене з дівчатами…", - сказав Хант.

"Коли вони в лабораторії, трапляються три речі… Ти в них закохуєшся, вони в тебе закохуються, а коли ти їх критикуєш, вони плачуть", - оголосив він.

Сер Тім підкреслив, що не хоче стояти на дорозі в жінок у науці. Але вважає, що лабораторії мають бути "одностатеві".

Авторитетна наукова спільнота The Royal Society, членом якої є Хант, поквапилася відхреститися від його позиції, наголосивши, що це – особиста точка зору вченого.

"Може, якби серед учених-чоловіків не було стільки шовіністичних свинюк, то в науці й технологіях було б більше жінок, га, Тіме Хант?", - реагують у соцмережах.

"Коментар Джима Ханта настільки сміховинно огидний, що його мало не розцінюють як сатиру. Сумно, що це є лише відображенням сексистської реальності в науці", - зазначають інтернет-користувачі.

"Молодець, сексисте Тіме Хант, що обійшов жінок, які плачуть та закохуються, та здобув "Нобеля". А мою кар’єру, на жаль, зарубали на початку", - обурюються жінки.

Відколи розгорівся скандал, Хант устиг прокоментувати його для радіо ВВС. Він не відмовився від своїх слів, але перепросив тих, кого образив.

"Я закохувався в людей у лабораторії, і люди в лабораторії закохувалися в мене, і це для науки це є дуже руйнівним, бо страшенно важливо, щоби працівники лабораторії перебували в однакових умовах", - пояснив він.

Як зазначає видання, проведене торік дослідження показало: серед інженерів, математиків, науковців та працівників галузі технологій лише 13% - жінки.