Тест

Мами, які скаламутили соцмережі: 7 вражаючих фото грудного годування

У соцмережах дедалі популярнішими стають #brelfie, тобто селфі з малюком коло циці.

Із нагоди Міжнародного тижня грудного вигодовування видання Mashable представляє добірку яскравих фотографій, які свого часу здійняли бурю в Інтернеті, зокрема, зібрали чимало критичних коментарів.

"Паплюженням військової форми" назвали критики знімок, на якому старший рядовий Військово-повітряних сил США Терран Ехегойен МакКейб та штаб-сержант Крістіна Луна годують грудьми.

Як заявив речник ВПС США, у данному випадку військова форма була використана "не за призначенням", адже правила забороняють задіювати її в пропаганді будь-якої ідеології.

[L]Карліша Турман виклала фото зі своєї церемонії випуску, коли вона закінчила навчання в Каліфорнійському державному Університеті.

На церемонії була присутня й її донечка.

Фото з малою коло грудей Карліша виклала на сторінці "Чорні жінки годують грудьми" у Facebook.

Вчинок жінки багатьом інтернет-користувачам видався неприйнятним, про що вони й заявили.

Дехто угледів у публічному годуванні ознаку схильності Карліші до проміскуїтету.

"Це не огидно, не погано, це не щось негативне. Для моєї донечки це – найкраще", - сказала Турман у коментарі Today.

Something that had to be shared (and yes we got permission don't worry)From her recent graduation, this amazing photo...

Posted by University of the Sunshine Coast on 2 ноября 2014 г.

Цікаво, що аналогічне фото австралійки Джеккі Шаркі, викликало загалом позитивну реакцію інтернет-спільноти. Цей знімок був викладений у Facebook Університету Саншайн-Кост із підписом самої героїні. Джеккі дякувала альма-матер за те, що їй пішли на зустріч, і вона змогла завершити навчання, народивши в цей період двох малюків.

У тому, що користувачі сприйняли поблажливо Шаркі та засудили Турман, дехто вбачає расизм та історичну сексуалізацію тіла темношкірої жінки як джерела сорому.

Елішу Вілсон Біч люди в соцмережах сварили не лише за "неприйнятність", а й за порушення гігієнічних норм.

"Це материнство, і воно не завжди симпатично виглядає", - зазначила на це жінка.

"I don't want to sleep because all I want to do is treasure every moment he is at the breast."

Posted by Gentle Birth Options, LLC on 23 апреля 2015 г.

"Я не хочу засинати, все, чого я хочу, це дорожити кожною миттю, яку від проведе коло моєї груді", - це слова жінки, котра під час своєї вагітності взнала, що в неї третя стадія раку грудей.

Для неї було дуже важливо самій годувати сина, бо хвороба й так багато в неї одібрала.

***Please Read Everything (I know it's long, but it is very important)***Yesterday I was shamed on social media for...

Posted by Conner Kendall on 28 мая 2015 г.

Кендалл Корнер годувала свого малюка грудьми, сидячи у ресторані. Вона й гадки не мала, що незнайомець за три столики від неї зніме це на телефон, а потім напише в соцмережах відкритого листа з закликом до матусь "бодай прикривати свої цицьки", якщо вже годуть у місцях, де їдять і інші люди.

Корнер відповіла йому, теж відкритим листом, який став "вірусним".

"...Я переконливо раджу вам зайнятися самовихованням, а також вихованням вашої дочки щодо грудного вигодовування. Груди призначені для годування наших малих. Це суспільство їх сексуалізує. Діти грудей не сексуалізують, доки їх цього не навчать. Я молюся за те, щоби в майбутньому ваша донька зробила вибір на користь грудного вигодовування, щоби її не соромили і щоби її фото не розмазували по соцмедіа…", - написала жінка.

"...Ми мусимо привчити себе самих, суспільство та наших дітей до того факту, що груди не створені для продажу білизни, їжі, одягу, електроніки і будь-чого ще, вони даються нам для того, щоби ми годували наших малюків, ось і все…", - зазначила Кендалл.

Нещирих, на думку Корнер, вибачень від того чоловіка вона не прийняла.

Аргентинський політик Вікторія Донда Перес годувала свою доньку під час парламентської сесії. Цей знімок став інтернет-хітом і для багатьох перевернув уявлення про доречність грудного вигодовування на робочому місці.

Фото з соцмереж