Діти, яким регулярно читають батьки, набагато частіше читають самостійно - дослідження

— 15 вересня 2015, 15:38

Про це свідчать результати дослідження, проведеного наприкінці липня компанією TNS.

Так, 85% дітей молодшого шкільного віку, яким батьки читали декілька разів та тиждень, і самі читають декілька разів на тиждень. А от у ситуації, коли батьки читали дітям 2-3 рази на місяць або рідше, менше половини дітей – 43% читають самі.

Крім того виявилося, що майже чверть батьків, у яких є діти дошкільного віку читають книги щоденно. Трохи більша частка батьків дітей молодшого шкільного віку, які читають щоденно (29%).

Існує також взаємозв’язок між тим, як часто читають самі батьки та як часто вони читають дітям.

Так, якщо мова йде про батьків дошкільнят, то 86% батьків, що самі читають кожного дня, також читають своїм дітям хоча б декілька разів на тиждень. В той же час серед тих, хто сам читає хоча б раз на тиждень таких 77%, а серед тих, хто рідко сам читає таких взагалі менше половини – 46%.


Приблизно такий самий розподіл є й між батьками дітей молодшого шкільного віку (6-11 років): 69% батьків, що самі щодня читають, також читають своїм дітям хоча б декілька разів на тиждень.


Дослідження проводилося по всій Україні, в ньому брало участь міське населення. Цільова аудиторія: чоловіки і жінки у віці від 18 до 55 років. Вибірка - 1000 осіб.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні