Засновницю проекту "Захист патріотів" призначено консультантом комітету ВР з питань охорони здоров'я

— 6 жовтня 2015, 14:27

Про це повідомила прес-служба фонду "Захист патріотів".

Пропозиція призначити волонтера Уляну Супрун, засновницю фонду "Захист патріотів", було запропоновано головою комітету ВР з питань охорони здоров'я Ольгою Богомолець і підтримано членами комітету.

Уляна Супрун буде займатися реформою системи догоспітальної допомоги та системою реабілітації, а також в цілому брати участь у реформі системи охорони здоров'я.

Уляна Супрун

Фонд "Захист патріотів" відомий тим, що проводить системнї навчання з тактичної медицини для український бійців та забезпечує їх індивідуальними аптечками натівського стандарту.

"Ми передали 20 000-у аптечку і підготували 23 000 людей з тактичної медицині", - коментує Уляна Супрун.

У вересні Уляна Супрун також була призначена директором Школи реабілітаційної медицини Українського католицького університету, де вона буде займатися розробкою академічних програм для майбутніх фізіотерапевтів і ерготерапевтів

Фонд "Захист патріотів" Ульяна заснувала разом з чоловіком Марком Супруном.

Уляна і Марко продали будинок в Нью-Йорку декілька років тому, щоб переїхати в Україну

Уляна народилась у США, її чоловік Марко – в Канаді, проте вони обоє українського походження.

[L]Подружжя переїхало до України 29 листопада 2013 року, з початком Революції Гідності. Уляна працювала в медичній службі Майдану, адже сама лікар, а її чоловік – з міжнародними журналістами, допомагав поширювати новини з України для іноземних ЗМІ, а потім став одним з співзасновників Babylon 13.

Нещодавно Марко отримав отримав нагороду щорічного фестивалю мистецтв "Passion for Freedom" за стрічку "Сильніше ніж зброя" та присвятив її Олегу Сенцову.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні