Україна братиме участь у міжнародій програмі оцінки знань підлітків

— 7 листопада 2015, 09:34

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Інна Совсун.

PISA дає можливість протестувати навички з читання, перевірити математичну грамотність та знання з природничо-наукових дисциплін 15-річних учнів.

"Це дуже хороша новина, оскільки українська освітня система нарешті матиме можливість вийти з числа аутсайдерів міжнародніх освітніх порівняльних досліджень та оцінити свої результати у порівнянні з іншими країнами. Крім того, PISA (за умови систематичної участі) - це інструмент для прослідковування тенденцій розвитку освіти та вироблення відповідних evidence-based політик у сфері", - каже вона.

За її словами, approval від керівництва ОЕСР це лише перший крок. Далі - забезпечення фінансування, утворення національної команди з імплементації.

"Подивитись результати PISA 2012 можна тут. Серед 65 країн нас там нема. Але будемо вже у 2018", - сподівається Совсун.

Україна візьме участь у PISA!Кілька місяців перемовин і от сьогодні отримали новину, що OECD погодили заявку України н...

Posted by Inna Sovsun on 6 ноября 2015 г.

PISA - міжнародна програма з оцінки освітніх досягнень учнів (PISA). Відбувається раз на три роки та спрямована на оцінку систем освіти в усьому світі шляхом тестування знань і навичок 15-річних студентів. На сьогоднішній день, студенти, які представляють більше 70 економік взяли участь в даній оцінці.

Він був розроблений в 1997 році, вперше пройшов у 2000 році. Тест організовує Організація економічного співробітництва та розвитку в консорціумі з провідними міжнародними науковими організаціями, за участю національних центрів. Керує роботою консорціуму Австралійська Рада педагогічних досліджень (ACER) при активному сприянні Нідерландського Національного Інституту Педагогічних Вимірювань (CITO), Служби педагогічного тестування США (ETS), Національного інституту досліджень в галузі освіти (NIER) в Японії; Вестат США (WESTAT) та інших авторитетних у світі освіти організацій.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні