Розмови TED, які варто дивитися, коли дратує інтернет. Відео

— 19 грудня 2015, 11:01

Звертаємо вашу увагу, що у відео доступні субтитри - українською та російською мовами.

Що стається, коли цькуванні в інтернеті виходить з-під контроля

Довгий час Джон Ронсон радів тому, що Твіттер дав голос тим, хто не смів його підняти. Соціальні мережі дали всім нам можливість висловитися і дати відсіч несправедливості. Але в процесі все перевернулося з ніг на голову. У своєму пристрасному, красномовному виступі Ронсон пояснює, як часто дискусія перетворюється на справжнє цькуваннч і що настав час переглянути свої підходи до спілкування з іншими людьми в інтернеті.

Ціна сорому

"Публічна ганьба як кривава забава має бути припинена", - заявляє Моніка Левінські. "У 1998 році, - говорить вона, - я була нульовим пацієнтом практично миттєвої втрати особистої репутації на глобальному рівні".

Сьогодні той вид онлайн-ганьби, через який вона пройшла, набуває постійного характеру - і може бути смертельно небезпечним. У своєму сміливому виступі вона пильно розглядає культуру онлайн-приниження і закликає до іншого підходу.

Не подобається посилання-приманка? Не клікайте!

Чи не здається вам, що багато новинних сайтів вийшли за рамки передачі новин і стали відкрито розпалювати в вас гнів (і заохочувати до перегляду сторінок)? Оглядач новин Саллі Кон пропонує не переглядати новини, які виглядають так, ніби хочуть тільки розсердити вас. Замість цього натискайте на посилання тільки тих новинних сайтів, яким ви цілком довіряєте.

Якби я контролював інтернет

Інтернетна ігрова кімната від Зе Франка

В інтернеті дуже легко додати людину до друзів, але набагато важче встановити та знайти вияв справжньому зв'язку. Зе Франк презентує зібрання Інтернет-іграшок, які потребують глибокої співучасті, і віддають учасникам щось набагато глибше. Ви запрошені, якщо обіцяєте поділитися.

Реклама:

Головне сьогодні