Українським вишам з окупованиих територій буде наданий доступ до баз даних Web of Science

— 5 грудня 2015, 12:54

Про це повідомляє Міносвіти.

За даними відомства, заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха та голова філії Thomson Reuters Піотр Марчевскі домовились про надання Thomson Reuters безкоштовного доступу до баз даних Web of Science вищих навчальних закладів та наукових установ, переміщених з тимчасово окупованих територій України.

Web of Science або Web of Knowledge — пошукова платформа, яка об'єднує реферативні бази даних публікацій у наукових журналах і патентів, у тому числі бази, що враховують взаємне цитування публікацій, що розробляється і надається компанією Thomson Reuters. Платформа охоплює матеріали з природничих, технічних, біологічних, суспільних, гуманітарних наук і мистецтва. Вона володіє вбудованими можливостями пошуку, аналізу та управління бібліографічною інформацією.

Web of Science включає в себе понад 3,7 тис. провідних журналів і понад 10 тис. наукових видань по всьому світу, в тому числі журналів відкритого доступу і більше 110 тис. матеріалів конференцій. Вона охоплює період з 1900 року в 256 дисциплінах.

У 2012 року до рейтингу Web of Science потрапило 18 українських видань, 17 з яких видаються науковими установами НАН України.

Як відомо, з непідконтрольних українській владі територій Донецької та Луганської областей було евакуйована 16 вищих навчальних закладів та 10 наукових установ.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні