"Удар головою об дошку, удар сильніше, розгін і ще сильніше!" Вчителька школи знущається над першокласниками. АУДІО

— 26 січня 2016, 15:49

Про це "Українській правда. Життя" у листі повідомив батько учня - Олександр Каплюк, додавши аудіо запис принижень.

"Буквально через місяць, ми перестали впізнавати свою дитину, він періодично став просити - не йти у школу, на питання чому, він відповідав, що просто не хоче. Це не було схоже на нашу дитину", - зазначає батько.

Каплюк розповідає, що під час хвороби класного керівника Демиденко Ю.В. її заміняла інша вчитель протягом тижня.

"Дитина після першого заняття з нею прийшла щаслива, сказавши: У нас зараз дуже добра і розумна вчитель! От би вона залишилася у нас! Ми зателефонували декільком батькам однокласників Вови і як виявилося, реакція дітей така сама... На питання: "А як же твій вчитель Демиденко Ю.В.?". Вова відповів: "Вона ж вчитель, вона теж хороша, тільки нова, на нас не кричить, і уявляєш, навіть грає з нами!", - пише батько.

"Останнім моментом, який нас насторожив, стала ситуація, при якій Юлія В'ячеславівна, на очах усього класу почала цькувати батьків з класу, активістів з батьківського комітету, обраних іншими батьками класу. Вона поводилася просто і брудно - для себе вона вибрала 8 "ручних" батьків, яким, наскільки я знаю, пообіцяла "особливе ставлення" до їхніх дітей та добрі оцінки в початкових класах", - згадує Каплюк.

Батько розповів, що вони вшили в пенал своєї дитини старенький диктофон, і по його поверненню зі школи були шоковані почутим, а на наступний день придбали новий диктофон з чутливим мікрофоном, здатним записати весь навчальний день.

"Почуте на уроках, для нас було повним кошмаром! Постійні приниження дітей, агресивна і груба манера вести урок. Ми з болем у серці відправляли дитину в школу і збирали записи садо-уроків, так як розуміли, що якщо вчитель з порушеною, на наш погляд, психікою, вже багато років викладає у школі - то існує система, яка її захищає", - пише батько.

"Тому ми вирішили записати якнайбільше, щоб надалі не дати такому вчителю знущатися над дітьми і повністю усунути її від викладацької діяльності. Але останньою краплею був урок, на якому на нашого сина з божевільним криком накинулася Демиденко Ю.В", - уточнив він.

"Удар головою об дошку, удар, удар сильніше, розгін і ще сильніше!!! (несамовито кричала вона) -Вова, давай !!! Вова, давай !!! Вова, давай !!!", - записано на записі.

Причиною цього, за словами вчителя (їх теж чутно на записі), стало, те що дитина стукала пальцями по парті.

"Для нас це був шок... Причому пригнічена страхом дитина, на наші запитання про те, чи нічого незвичайного не сталося в школі, говорила: "Ні все як завжди (сумним і засмученим голосом). Тільки наступного дня він розповів нам про те, що трапилося: "Юлія В'ячеславівна, змусила мене - розбити собі голову", - цитує батько.

Каплюк повідомляє, що в цей день (14 січня) вони звернулися до директора школи - Чухно Т.Т.

"Прослухавши 1 хвилинний відрізок, з багатьох годин записів, вона сказала, що таким викладачам не місце в школі і пообіцяла звільнити Демиденко. Але через два дні після цього на нашу адресу почали надходити погрози з боку "кишенькових" батьків. Вони погрожували "не дати життя" нашій родині і нашій дитині, а деякі, особливо активні погрожували позбавити нас життя", - пише батько.

Каплюк уточнює, що "є багато годин записів повних уроків" і заяву до міліції батьки вже написали.

За словами ще одного із батьків, його дитина теж постраждала від слів вчительки. "Я вважаю, що це не виховання. Я не так уявляв собі викладача, особливо молодших класів, який би допоміг адаптуватися дітям", - каже він.

За словами тата, він очікував наставництва, аби на дітей не кричали. "Якщо її щось не влаштовує, можна сказати батькам, а не тиснути морально", - додає він.

Найжахливіше те, на його думку, що дитина стала вважати це нормою. Коли її запитуєш, що відбувалося у школі, дитина каже, що все нормально, все, мовляв, як завжди. "Тобто для дитини вже норма, що вчитель принижує та кричить", - розповідає він.

Ще одна мама додає, що її дитина доволі спокійна та не жалілася на вчителя. Утім, прослухавши записи, вона твердо вирішила, що не лишить дитину у класі, доки не буде з'ясована ситуація із вчителем. "Для нас із чоловіком таке спілкування з дитиною - неможливе". - каже вона.

Вона розповідає, що її спілкування із цим учителем не завжди було простим, але каже, що те стосувалося вирішення дорослих питань. Натомість, як викладача, вона її не знала, додає мама.

Жінка також каже, що більшість батьків не знали про такі методи спілкування учителя із дітьми.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні