Українці створили горнятко, що визначає якість води та дезінфікує її

— 1 лютого 2016, 11:36

Як розповідають співзасновники стартапу "H2OMetr" Антон Скрипник та Роман Савченко, ще одна особливість їхньої новинки у тому, що "Travel Cup" може дезінфікувати рідину.

Робиться це за допомогою ультрафіолетової лампи, вмонтованої в кришку горнятка.

За основу свого продукту винахідники взяли звичайне термогорнятко.

Його нижню частину зробили з кришки звичайного термосу, у яку вмонтували спеціальну мікросхему. Саме вони і аналізують воду з допомогою дуже слабенького струму.

"Таким струмом неможливо скалічити себе, його потужність навіть слабша, аніж статичний струм від "електризованого" одягу. Але його цілком достатньо для аналізу води", - розповів Роман Савченко виданню "Твоє місто".

"З таким продуктом можна уже виходити на ринок. Єдине, що стає на заваді презентації проекту на широкий загал – це те, що прорахувати собівартість існуючого прототипу зараз практично нереально, бо всі елементи горнятка зроблені вручну", - додав Роман.

Зараз винахідники планують вийти з цим продуктом на Kickstarter.

"Не стільки для того, щоб залучити фінансування, а й для того, щоб отримати підтвердження, що ми рухаємося в правильному напрямку", - додав Роман.

Роман та Антон інвестують у проект "H2OMetr" власні кошти. Антон покинув роботу у компанії ELEKS та працює над стартапом.

Роман успішно займає керівну посаду. Хлопці не ставлять на вершину своїх досягнень тільки матеріальні цінності.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні