Від грипу померли вже 176 осіб. Друга хвиля буде наприкінці лютого

— 2 лютого 2016, 13:12

З них 2 дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Ідентифіковано як вірус грипу А нетиповий – 22, вірус грипу типу В – 2 та вірус грипу Н1N1 (pdm09) – 152 випадки.

[L]Найбільша кількість летальних випадків зареєстрована в Одеській області – 34, у Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Рівненській – 11 та м. Києві – 11.

За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відмічається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло відповідно 14,1 та 11,9% населення.

Керівник ДЗ "Український центр із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України" Любов Некрасова у вівторок на брифінгу заявила, що друга хвиля захворюваності на грип та ГРВІ очікується наприкінці лютого і зазвичай не викликає значного збільшення кількості хворих.

"Протягом останніх 15 років в Україні спостерігається так звана друга хвиля захворюваності на грип, що починається з 7 по 12-13 тиждень з початку року, тобто наприкінці лютого - на початку березня, і ця хвиля обумовлена іншим типом вірусу - це вірус В", - цитує Некрасову "Укрінформ".

Вона додала, що цей вірус, як правило, викликає невелике збільшення захворюваності, яке дуже швидко спадає і не спричиняє смертельних випадків.

Водночас Некрасова зазначила, що епідпроцес цього року має свої особливості, тому точно спрогнозувати початок і перебіг другої хвилі грипу неможливо.

Реклама:

Головне сьогодні