Як виглядає зараз Луганськ. Фотографії російського мандрівника

— 23 лютого 2016, 16:26

Світлини, які він дозволив опублікувати "Українській правді. Життя", датовані лютим 2016 року.

"Відразу з вокзалу, великого і пустельного, нас зустріли і повели на посиденьки з місцевими прогресивними і творчими людьми, а потім ми стали гуляти по місту", - розповідає письменник.

Свій пост у блозі Кротов прокоментував так: "Місто виглядає простіше і убогіше, ніж сусідній Донецьк. Плакатів і портретів лідера ЛНР не видно, магнітів з ним теж немає. Проїзд у маршрутці - 10 рублів. Все дорожче, ніж в Донецьку, особливо транспорт, і транспорту менше, і місцевого, і міжміського".

"Луганськ здався мені малолюдним, маломашнним, у порівнянні з колишніми роками (я бував в місті раніше). Я фотографував у центрі міста, помітив, що у багато будинків потрапили снаряди, міни, уламки; найвигідніше в війну було, вірно, бути склярем: вікна в багатьох будинках повилітали, і їх міняли, або ж ставили тимчасові заміни - картон, ДСП, десь закладали цеглою, особливо магазини і офіси, а в звичайних житлових квартирах вікна проклеєні скетчем... Комендантська година з 23:00 до 6:00", - розповідає письменник.

"Воду в багатоповерховому будинку (де я ночував) на ніч вимикають, вимикають і ліфти на ніч. Маршрутка 10 руб, тролейбус 10 рублів (але ходить рідко), трамвай зник. Раніше тролейбус був 6 рублів і 3 за соціальними картками, а зараз 10, у порівнянні з донецькими 3 рублями вже здається дорого", - розповідає Кротов.

"Скільки людей зараз живуть у Луганську - не знаю, всі говорять по-різному: хтось каже, що 2/3 вже повернулися, а хтось каже, що 1/3 тільки залишилася", - підсумував він.

(а это - зелёные человечки) - прокоментував це фото письменник
Реклама:

Головне сьогодні