Жити зелено: як скоротити кількість побутового сміття

— 9 лютого 2016, 16:28

Більшість енергії, витраченої на створення того, що тепер стало непотребом, надійшла з ресурсів, які не поповнюються. Сміття – це і сировина, і вартість упакування, транспортування, продажу та зберігання продукту, який врешті опинився на звалищі.

В ідеалі "Зелене життя" (Green living) – це взагалі не забруднювати планету відходами. Принаймні там, де це залежить від нас, ми можемо мінімізувати кількість свого сміття.

Прості поради наводить сайт Dummies.

1. Менше купувати

Найкращий спосіб скоротити кількість сміття – це купувати менше речей, які потім треба буде викидати. Приносьте в свою оселю лише те, що вам справді потрібно, від чого дійсно буде користь – ідеться про продукти харчування, одяг чи електроприлади.

2. Вести щоденник покупок

Запишіть усе, що купуєте протягом місяця чи тижня. Ви побачите патерни, про які могли не здогадуватися – наприклад, що надто часто купуєте готову їжу або нагороджуєте себе за складний робочий день новою одежинкою. Часто виявити таку звичку цілком достатньо, щоби її позбутися.

3. Купувати якісне

Обирайте якісні товари. Через їхню вищу ціну ви придбаєте їх менше, зате їхній надлишок не захаращуватиме вашої оселі. До того ж, тоді ви встоїте перед спокусою викинути їх, коли вони ще можуть вам послужити.

4. Звертати увагу на упакування

Там, де це можливо, купуйте продукти на вагу, вкладаючи їх у ваші власні багаторазові контейнери. Обираючи між продуктом, який продається без упакування, і вкладеним у три шари пластику, оберіть перший. А на закупи ходіть зі своїми торбинками чи кошиком.

Нагадаємо, одразу кілька "екологічних міфів" торік розвінчали німецькі експерти.

Реклама:

Головне сьогодні