Тест

Автівку Тараса Познякова, який узяв попутників і зник, знайшли. Фото

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Київській області.

"Під час проведення оперативно-розшукових заходів у рамках кримінального провадження, відкритого по факту безвісти зниклого жителя Львова 25-річного Тараса Познякова, правоохоронці виявили автівку, на якій він виїхав до столиці. Розшукуваний автомобіль "Ауді А-6" знайшли в одному з гаражів Києво-Святошинського району. Наразі на місці події працюють фахівці-експерти", — йдеться у повідомленні поліції.

Авто Тараса Познякова. Фото Національної поліції

Правоохоронці повідомляють, що значну допомогу надали громадські організації і небайдужі жителі Київщини.

[L]"Але були і такі "зацікавлені" особи, які надавали неправдиву інформацію поліцейським, чим намагалися скерувати пошуки зниклого хлопця у хибному напрямку", — додають в управлінні.

Наразі працівники слідчого управління Національної поліції Київщини "вивчають питання щодо відкриття кримінального провадження за фактами розголошення у ЗМІ особистих даних людини та інших відомостей, що може в подальшому для них мати трагічні наслідки при розкритті тяжкого злочину".

Авто Тараса Познякова. Фото Національної поліції

Тараса Познякова оголосили у всеукраїнський розшук 6 квітня. За повідомленням сайту ГУ Національної поліції у Київській області, на вигляд йому 25-26 років, зріст — 185 см.

Хлопець худорлявої статури, одягнутий у джинси синього кольору, кросівки-мокасини сірого кольору, куртка чорна вовняна, светр синій або темно-сірий.

4 квітня на власному авто він виїхав зі Львова у напрямку столиці і зник.

Львівська поліція повідомляла, що останнє відоме місцеперебування розшукуваного – автозаправна станція BRS по вул. Садовського, 1а в селі Бузова, Києво-Святошинського району.

Зниклий Тарас Позняков. Фото Vkontakte

При собі він мав посвідчення водія та службове посвідчення. Позняков є помічником судді Шевченківського райсуду Львова.

Спочатку волонтери повідомляли, що хлопець узяв подорожніх на сервісі BlaBlaCar.

За іншою інформацією, викладеною у пабліку Varta1 Vkontakte, Тарас дорогою узяв у попутники невідомих, і саме вони були з ним в автомобілі аж до заправок під Києвом.

Камери спостереження на автозаправці неподалік місця зникнення зафіксували лише одного попутника Тараса.

Досі незрозуміло, чи саме цей пасажир реєструвався на поїздку через сервіс пошуку попутників, чи потрапив у машину в інший спосіб.

Цей випадок викликав бурхливу дискусію щодо безпеки користування схожими сервісами, про що писала "Українська правда. Життя".