"Сподіваюсь, хлопець тебе б'є": кампанія про те, як травмують образи з мережі

— 28 квітня 2016, 16:58

Чоловіків-волонтерів попросили зачитати жахливі твіти жінкам у вічі, тет-а-тет.

Звісно, учасники кампанії їх не писали, вони лише грають ролі тих, хто насправді день за днем переслідує жінок у соцмережах і надсилає їм погрози, пише британське видання Mirror.

Жінки, які погодилися долучитись до кампанії — Джулі Ді Каро та Сара Спейн. Вони обидві є американськими спортивними кореспондентами, Сара Спейн працює на радіо. Жінки щодня отримують образливі повідомлення і тексти з погрозами.

Чоловіки зачитують повідомлення, однак одразу починають соромитись, почуваються ніяково. Після кожної образи вони вибачаються.

Згодом, коли градус ненависті у текстах підвищується, дехто взагалі відмовляється читати уголос словесний бруд з мережі.

Жінки мужньо реагують на образи, але згодом одна з учасниць плаче.

У текстах твітів аноніми бажають дівчатам, "щоб їх бив хлопець, не брали на роботу з професійною метою — лише для того, щоб чоловіки могли з ними розважитись" та набагато гірші речі. Мова повідомлень містить багато ненормативних висловів і жорстокості, яка змушує глядачів заціпеніти.

Американська журналістка Еймі Гус розповіла CBS News: "Це відразливе відео, але, на жаль, такі переслідування типові для американських жінок-журналісток, не лише у спорті, а й в інших сферах. Дуже легко бути "сильним чоловіком" за клавіатурою, показувати себе усім іншою особою. Потрібно, щоб інші чоловіки підвелися й сказали: Хей, не смійте говорити так із ними! Поважайте жінок!".

Відео за три дні набрало понад два мільйони переглядів на YouTube.

Реклама:

Головне сьогодні