Не лише затори. На "Яндекс.Картах" тепер можна слідкувати за станом українських доріг

— 4 квітня 2016, 11:34

Про це у понеділок повідомляє прес-служба дорожнього відомства.

"Користуючись додатками сервісів "Яндекс.Карти" і "Навігатор" кожен водій матиме змогу дізнатися про усі ремонтні роботи та несанкціоновані перекриття на автошляхах загального користування", – уточнили в "Укравтодорі".

Зазначається, що диспетчера держагенства вже працюють з програмою і цілодобово наносять на карту актуальну інформацію про стан автомобільних доріг у регіонах та ускладнення дорожнього руху у наслідок дорожньо-транспортних пригод, ремонту, погодних умов та акцій протесту.

На "Яндекс.Картах" тепер показує усі ремонтні роботи на дорогах

Ця інформація, крім вказаних додатків, також вільно доступна на yandex.ua/maps.

Користуючись цією картою, водії, які зібралися у дорогу, можуть перевірити чи вільний той автошлях, який вони обрали.

Якщо ж траса частково перекрита, то скільки полос залишається для руху. А якщо дорога з якихось причин заблокована взагалі, додаток допоможе водіям побудувати найоптимальніший об’їзний маршрут.

Користувачі доріг також можуть наносити на карту свої мітки. Таким чином "Укравтодор" та водії повідомлятимуть про поганий стан доріг.

"Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найоптимальніших та найзручніших карт для наших користувачів доріг. Кожен 8-й водій користується додатком Яндекс.Навігатор. У Києві, мабуть, кожен третій", – прокоментував запуск проекту голова "Укравтодору" Андрій Батищев.

Також на "Яндекс.Картах" показує ДТП

За його словами, співробітництво з компанією повністю безкоштовне.

Це не остаточний варіант інтерактивної карти, а лише початок її створення. Допоки йде створення остаточної версії програми.

Наразі в Україні 170 тис. км доріг загального користування, експлуатуються більше 16 тис. мостів і шляхопроводів, встановлено 920 тис. дорожніх знаків, 1,8 млн. напрямних стовпчиків, 7,4 тис. км дорожніх огороджень, багато інших засобів організації руху.

Ольга Ситнік, УП.Життя

Реклама:

Головне сьогодні