Науковці розповіли, в якому віці ми починаємо втрачати друзів

— 24 травня 2016, 15:24

Виявилося, що це трапляється раніше, ніж ми могли б подумати, повідомляє The Independent.

Кількість друзів, які є у людини, важко порахувати, особливо коли соціальні мережі розширили поняття "друг". Однак дослідники пішли іншим шляхом, порахувавши, зі скількома людьми учасники експерименту контактували телефоном.

Це може звучати дещо старомодно, однак науковці переконані, що їхні результати корелюються з попередніми дослідженнями, коли рахували кількість взаємодії з друзями при зустрічі.

Дослідники стверджують, що чоловіки та жінки товаришують з більшою кількістю людей до 25 років: саме у цьому віці друзів більшає.

Починаючи з 25-ти, кількість дружніх стосунків стрімко і постійно падає до кінця життя людини.

Фото ViewApart/Depositphotos

Середньостатистичний чоловік 25 років протягом місяця контактує приблизно з 19-ма приятелями, для жінок цей показник становить 17,5.

До 39 років чоловіки та жінки протягом місяця телефонують вже 12 та 15 людям відповідно.

Кількість друзів стрімко зменшується до 80 років: у такому віці чоловіки та жінки товаришують із шістьма та вісьмома приятелями відповідно.

На думку дослідників, старші люди більше контактують з дітьми та онуками, і підтримують ці контакти до самої смерті. Саме тому підрахована кількість "друзів" після 80 років вже не зменшується.

Чому ж люди втрачають людей у дорослішому віці? Автори експерименту переконані, що підлітки та молоді люди проводять час експериментуючи, зустрічаючи різних особистостей, доки не "осядуть" у колі найближчих друзів.

25-річних також вважають "обережними покупцями", адже вони намагаються товаришувати із зовсім різними людьми, доки не вирішують усі зусилля та енергію спрямувати на те, щоб обрати кількох "найкращих" друзів.

Реклама:

Головне сьогодні