Тест

Кириленко: радіо не постраждає від квот, бо є достатньо україномовного продукту

Про це нагадав віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко в ефірі "5 каналу".

"Тоді й розпочнеться виконання першого етапу – це 25% гарантованої україномовної пісні в ефірі радіостанцій. Тенденція, яка останнім часом має місце на FM-станціях, показує, що в нас немає ніяких ускладнень із якісним україномовним продуктом – сучасним та різножанровим", – вважає він.

[L]Також Кириленко зазначив, що виконати квоти у 35%, як це передбачено законом через 2 роки, немає жодних проблем для добросовісних радіостанцій.

При цьому він зауважив, що україномовних пісень в ефірі стало набагато більше за останній час.

"За моїми підрахунками, у деяких нішевих радіостанцій уже 20-25% україномовної пісні і це ще до набуття чинності закону. Тобто практика спростовує всі аргументи, які виголошувалися, коли була дискусія щодо запровадження квот.

А була просто сила інерції – ніхто не хоче нічого змінювати, хоче, щоб інші змінювалися. Ця сила інерції внаслідок ухвалення закону подолана. Те, що президент Петро Порошенко підписав закон без зволікань і зауважень, говорить про єдність підходів усієї влади – і в Уряді, і серед депутатів", – вважає Кириленко.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що закон про квоти не забороняє російські пісні чи пісні іншими мовами. Він лише встановлює квоту для україномовної пісні в ефірі радіостанцій.