Через Facebook і Twitter підлітки почуваються потворнішими – дослідники

— 12 вересня 2016, 15:25

Наукова розробка охопила дані учасників віком до 15 років, які проводили у соцмережах три години щодня, йдеться на The Daily Mail.

53% відсотки активних користувачів були задоволені своїм зовнішнім виглядом, порівняно із 82% підлітків, які не проводять тривалий час у соцмережах.

[L]Активні юзери також частіше сварилися з батьками. 44% з тих, хто сидів на Facebook більше трьох годин на день, сварилися з мамою більше одного разу на тиждень. На половину менше аналогічних випадків фіксували серед тих учасників дослідження, які мало або взагалі не проводять час у соцмережах.

Підлітки, які часто сиділи в інтернеті, також гірше поводилися на уроках, ніж їхні ровесники.

До того ж, дівчата більше часу, ніж хлопці, просиджували на Facebook, а отже й відчуття своєї непривабливості у них було інтенсивніше.

Інше дослідження, яке охопило 3500 дітей раніше показувало, наскільки серйозно впливають соціальні мережі на самосприйняття дитини.

Дівчата більше часу, ніж хлопці, проводять на Facebook. Фото AntonioGuillemF/Depositphotos

17% дітей розповіли, що над ними знущаються, порівняно з 11% тих, хто мало часу проводить онлайн. 5% зізналися, що не відчувають підтримки родини.

Разом із тим, близько 90% постійних користувачів Facebook і Twitter розповіли, що хочуть вступати до університету, порівняно із 82% тих, хто мало часу проводить онлайн.

Реклама:

Головне сьогодні