Тест

"Жителі" проти ЖЕКів. Тепер із сусідами можна домовитися онлайн

Безкоштовна платформа zyteli.com в режимі онлайн дозволяє познайомитися із сусідами по будинку і об'єднатися задля вирішення спільних проблем.

"Ідея проекту народилася два роки тому, коли я переїхав з доглянутого будинку з ОСББ в будинок з брудним під'їздом і засміченому територією. Виникло питання: як зібрати і організувати вічно зайнятих сусідів, щоб змінити ситуацію. Ми подумали, що краще за все з цим впорається спеціальний онлайн-майданчик – адже вийти в інтернет можна практично скрізь", – розповів Сергій, один із розробників, виданню "Наш Київ".

"Так будь-яке питання, від проведення суботника до вибору провайдера, можна обговорити дуже швидко, не залишаючи квартири, офісу або взагалі перебуваючи в іншому місті", – додає він.

Після реєстрації користувач отримує доступ до товариства жителів свого будинку і побачить всіх зареєстрованих сусідів (якщо таких мало, сервіс пропонує запросити жителів вашого будинку в соцмережу спеціальними листівками або через соцмережі).

У співтоваристві можна познайомитися з сусідами, організувати збори, обговорити комунальні проблеми, знайти лідерів для створення ОСББ, контролювати комунальні тарифи і стежити за тим, щоб сплачені податки дійсно йшли на благоустрій будинків та вулиць.

"Жителі" побудовані за принципом соціальної мережі, з особистими повідомленнями, спільнотами, стрічкою новин, в якій на даний час по більшості скарги на комунальні підприємства.

"Жителі" побудовані за принципом соціальної мережі, з особистими повідомленнями, спільнотами, стрічкою новин

Також є розділ оголошень, в якому превалює реклама, а не екстрені повідомлення ЖЕКів і комунальних підприємств, для яких по ідеї створювався цей розділ, зазначає ain.ua.

Наразі зареєстровано понад 23 000 користувачів, підключено майже 8 000 будинків. Кожен день користувачі платформи створюють понад 200 нових обговорень, повідомляють розробники.

Зараз найактивнішим містом є Київ, але реєстрація доступна для всіх будинків по всьому світу.

Наразі зареєстровано понад 23 000 користувачів, підключено майже 8 000 будинків