Тест

#ЯНеБоюсьСказати по-американськи. Сексизм Трампа спровокував жінок ділитися історіями зґвалтувань

Через розповідь кандидата в президенти США Дональда Трампа про домагання до заміжньої жінки канадська журналістка Келлі Оксфорд започаткувала у Twitter флешмоб проти насильства.

Журналістка закликала жінок ділитися історіями про те, як вони стали жертвами домагань і сексуального насильства. Перший твіт вона написала сама.

"Літній чоловік в автобусі лапнув мене за промежину й усміхнувся. Мені було 12 років", – розповіла Оксфорд.

Її пост набрав понад 18 тисяч лайків і більше 13 тисяч ретвітів.

// ]]>

Користувачки підтримали ініціативу Оксфорд і почали публікувати в Twitter свої історії. Жінки розповідають, як їх роками ґвалтували друзі їхніх родин, що через стрес вони не пам'ятають, як усе відбувалося, про те, як матір вигнала дівчину з дому, щоб жити з її кривдником.

7 жовтня The Washigton Post опублікувала відеоролик, знятий в 2005 році.

На записі, кандидат у президенти США Дональд Трамп, готуючись до зйомок, розповідає своєму співрозмовнику про те, що намагався зайнятися сексом із заміжньою жінкою, абсолютно не чекаючи її згоди.

"Коли ти знаменитий, вони дозволяють тобі робити з ними що завгодно – наприклад, хапати їх за промежину – все, що завгодно", – сказав Трамп.

Після різкої критики лідерів Республіканської партії, Трамп публічно вибачився і вважає це помилкою.

Проте він також сказав, що ця історія – відволікання від важливіших проблем сьогодення, додавши, що його беззмістовні слова – ніщо, порівняно із висловлюваннями й вчинками Біла Клінтона стосовно жінок.