7 найпопулярніших відео зі світових TEDx конференцій

11 грудня відбудеться дев’ята щорічна конференція TEDxKyiv.

На конференції 2016 року – "Bridges" - понад десять спікерів з України та з-за кордону говоритимуть про мости - між минулим і майбутнім, різними поглядами, поколіннями та ідеалами.

Аби налаштуватись на конференцію, "Українська правда. Життя" пропонує прослухати найпопулярніші виступи усіх часів.

1. Почни з "чому?"

Саймон Сінек відомий українцям як автор книги "Почни з "чому", що зовсім нещодавно була представлена на Книжковому Арсеналі.

У своєму виступі на TEDxPugetSound в США він стверджує, що всі видатні лідери сучасності - від Мартіна Лютера Кінга до корпорації Apple завдячують своїм успіхом одному запитанню "Чому?".

Справа не у стратегії чи у владі, а у вмінні донести свою ідею та надихнути інших.

Тож не випадково одна з навідоміших промов в історії має назву "У мене є мрія", а не "Я маю чіткий план".

2. Зовнішність не головне

Камерон Расел - успішна топ-модель. Вона працювала з всесвітньо відомими брендами Victoria Secret та Сhanel. У своєму дотепному виступі на TEDxMidAtlantic вона відповідає на популярні запитання: "Як це бути супермоделлю?", "Чи отримують моделі багато подарунків", "Чи всі фото обробляють у фотошопі".

Часом відповіді можуть вас вразити.

3. Секрет щастя на роботі

Нам говорять, що досягти щастя можна лише важко працюючи, а що якщо подивитись на проблему інакше? На TEDxBloomington психолог Шон Ачор заявляє: "Наше суспільство виштовхнуло щастя за когнітивний горизонт. Тому що ми думаємо, що успіх - це запорука щастя".

Його ж дослідження вказують, що спочатку потрібно стати щасливим, тоді успіх стане невідворотним.

"Якщо ваш мозок позитивно налаштований, він працює на 31% відсоток краще. Ви торгуєте на 37% відсотків успішніше, лікарі на 19% спритніше ставлять точний діагноз.Тобто нам треба поміняти початок і кінець формули місцями. Якщо ми придумаємо, як стати позитивними тут і зараз, ми зможемо працювати більше, швидше і розумніше", пояснює психолог.

4. Все, що ви не знали про вразливість

На TEDxHouston доповідачка Брін Браун допомагає заглянути у світ людських емоцій.

Чому щирі люди - найсміливіші? Чому в наших культурах соромно бути вразливими?

Чому ми зізнаємось у кохані, і чому бути вразливим насправді значить бути живим. Цей виступ неможливо не подивитись!

5. Чому у вас не вийде хорошої кар’єри

Тому що кар’єра може бути або чудовою, або поганою. Такої думки приходить професор економіки Ларі Сміт.

"Ті, хто намагається мати хороші кар'єри стикаються з невдачею, тому що, насправді, хороші робочі місця зникають. Є грандіозні компанії, що пропонують прекрасну роботу з усіма бонусами, а є контори з величезним навантаженням та високим рівенем стресу. Нічого "посередині" не існує", - чому це саме так з наукової точки зору він пояснює в своєму виступі на TEDxUW.

6. Трохи музики

На шостому місці підбірки опиняється виступ, що просто вражає своєю легкістю та надзвичайність. Один з найпопулярніших бітбоксерів світу без музичних інструментів створює поліфонії звуків.

Сьогодні таким виступом мало кого здивуєш, але Том Тум записав його ще у 2013 році!

7. Чого фільми вчать чоловіків?

Говорячи про гендерні питання, ми звикли замислюватись над тим, чого книги та серіали вчать дівчаток, та які рольові моделі пропонують.

"Унікальна річ у "Чарівнику країни Оз", як на мене, це те, що усі найгероїчніші, наймудріші і навіть найпідліші персонажі - жінки", - говорить у своєму TEDx-виступі Колін Стоукс.

Про що мають бути "чоловічі фільми" - у цьому 10-хвилинному виступі.

Реклама:

Головне сьогодні