Жінку з обкладинки National Geographic депортували через шахрайство з документами

— 9 листопада 2016, 15:15

Шарбат Гулу виписали із лікарні, де вона проходила лікування від гепатиту С і відвезли на кордон із Афганістаном в ніч з 8 на 9 листопада.

"Ми депортували Шарбат Гулу до Афганістану. Вона перетнула кордон приблизно о пів на третю ночі. Її супроводжували діти", – повідомив прикордонник Асматулла Вазір.

Також уповноважені особи Пакистану повідомили, що 45-річну Гулу супроводжували працівники посольства її рідної країни.

"Афганістан – країна, де я народилася, а у Пакистані я жила і завжди вважала цю країну своєю батьківщиною, – прокоментувала жінка.

Я вирішила жити і померти у Пакистані, але сталося найгірше. У тому, що я народилася в Афганістані немає моєї провини. У мене також немає іншого виходу, ніж виїхати".

"У тому, що я народилася в Афганістані немає моєї провини". Фото nationalgeographic.com

Раніше BBC повідомляв, що влада Пакистану погодилася відпустити жінку під заставу, " тому що вона жінка і ми повинні дивитися на це в гуманному ключі".

"Якщо ми депортуємо її, доведеться зайнятися звинуваченнями проти чиновників, які видали підроблені документи. Вони – справжні злочинці, і я не хочу, щоб їм будь-яким чином вдалося втекти від правосуддя", прокоментував міністр внутрішніх справ Чоудрі Нісара Алі Хан.

Реклама:

Головне сьогодні