Тест

Хрестоматію сучасної дитячої літератури у 2 томах можна завантажити онлайн

До видання увійшли твори авторів, доданих до програми Літературного читання в рамках оновлення навчальних програм для 1-4 класів, повідомляє МОН.

Видання можна завантажити за посиланням.

Насамперед до Хрестоматії увійшли твори письменників, яких немає у нинішніх підручниках: Сашка Дерманського, Івана Андрусяка, Галини Малик, Лесі Вороніної, Катерини Бабкіної, Галини Ткачук, Григорія Фальковича, Оксани Лущевської, Василя Голобородько, Тетяни Стус, Тараса та Мар’яни Прохаськів, та інших – всього близько 40 імен.

[L]"Завдяки прозорим процедурам, було зекономлено значні кошти при закупівлі підручників для 8 класів. Завдяки цій економії вдалося в стислі терміни підготувати і надрукувати Хрестоматію для початкової школи, щоб дати дітям сучасні тексти для читання, – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

На сайті МОН розміщено і незабаром буде розвезено до шкіл 2 томи: збірка для 1-2 класів та для 3-4 класів. Загальний наклад 640 тис примірників – по 320 тис для кожного тому. Це коштувало бюджету близько 15 млн гривень, тобто одна Хрестоматія обійшлася державі в 22 гривні".

Під час роботи над Хрестоматією велика увага була приділена дотриманню авторських прав: всі автори та видавництва передали свої майнові права Видавництву Старого Лева на друк. Не менш важливо, що в Хрестоматії також розміщені авторські ілюстрації українських художників.

Насамперед до Хрестоматії увійшли твори письменників, яких немає у нинішніх підручниках. Фото starylev.com.ua

Раніше повідомлялося, що письменники, чиї імена додали до навчальної програми з Літературного читання, розповіли про себе та свої твори.

Також в мережі можна ознайомитися із порадниками для викладачів стосовно заохочення дітей до читання у школі.