Звук на дотик. Українець створив додаток, що перетворює музику для тих, хто не чує

— 20 грудня 2016, 11:30

Цей додаток – частина стартапу, який працює над створення програм для людей із вадами слуху. Ідея спала Віталієві на думку, оскільки його дружина не мають можливості почути музику. Чоловік і сам у 2 роки майже повністю втратив слух.

Намагаючись вирішити власні проблеми, Віталій зрозумів, що може допомогти мільйонам інших (за даними ВООЗ, у світі близько 400 мільйонів людей, які мають ураження слуху різного ступеня.

"Ми з командою вирішили створити BW Dance для того, щоб всі люди в однаковій мірі могли насолоджуватися музикою, її ритмом, вібраціями. Як ніхто інший я знаю, що багатьом мої друзям і знайомим не вистачає невеликих радостей в житті. BW Dance дозволить людям, які не чують, провести Новий рік і Різдво під святкові мотиви всім відомих пісень", – розповів Потапчук.

Програма українського розробника дозволяє танцювати і "відчувати" музику, перетворюючи її у вібрації, спалахи й візуальний еквалайзер.

BeWarned Dance можна завантажити для iОС та для Android.

Додаток творці вирішили протестувати на дітях, які вперше відчули музичні ритми та зняли їхню реакцію.

У команді стартапу працюють люди, які не чують. Додатки, які створюють розробники, ретельно перевіряють та прислухаються до відгуків.

А почалося все три роки тому, коли майбутній засновник BeWarned Сергій Малюков йшов увечері по вулиці і почув, як йому в спину почав сигналити автомобіль.

Він швидко відскочив убік, але пара, яка гуляла поруч, не зрушила з місця. Тоді він помітив, що вони спілкувалися мовою жестів і не могли почути сигнал машини.

[L]Після цього випадку Малюков почав шукати на ринку рішення, яке допоможе убезпечити глухих людей від таких ситуацій, але підходящого не знайшлося.

Тоді він звернувся до одного розробника Івана Вереніча з пропозицією створити додаток, здатний реагувати на небезпечні звуки і сигналізувати про них власників, які мають вади слуху.

Наприкінці 2014 року вони випустили перший прототип додатка BeWarned з функцією Sound Monitor, яка дозволяє розпізнавати небезпечні звуки в режимі реального часу.

На основі зворотного зв'язку користувачів, команда прийняла рішення створити платформу BeWarned з кількома функціями, яка б допомагала їм у комунікаціях, безпеці і розвагах.

Тоді у команду прийшов Віталій Потапчук.

Додаток творці вирішили протестувати на дітях, які вперше відчули музичні ритми. Фото getbewarned.com

Результатом їхньої спільної роботи стала платформа BeWarned, яка об'єднала 4 технічних асистенти для глухих: Sound Monitor, Connect, Emergency Call і Dance.

Sound Monitor вирішує проблему безпеки, визначаючи загрозливі звуки (крик, звук клаксона автомобіля, гавкіт собаки, сирена). У випадку небезпеки додаток попереджає користувача вібрацією і миготінням спалаху.

Connect допомагає людям з проблемним слухом в спілкуванні з оточуючими – він конвертує текст в мову і навпаки.

Намагаючись вирішити власні проблеми, Віталій зрозумів, що може допомогти мільйонам інших. Фото getbewarned.com

Dance – спроба відчути музичні треки, завдяки конвертації їх в вібрацію, світлові сигнали і пульсацію візуального еквалайзера.

Emergency Call дозволяє користувачеві викликати чують близьких на допомогу, коли він знаходиться в небезпечній ситуації.

Програма українського розробника дозволяє танцювати і "відчувати" музику, перетворюючи її у вібрації, спалахи й візуальний еквалайзер. Фото getbewarned.com

Влітку 2016 роки команда провела бета-тестування платформи в США. В результаті 88,9% користувачів повідомили, що порекомендували б додаток друзям.

Реклама:

Головне сьогодні