7 тисяч дітей загинуло від побутових травм у 2015 році – Кулеба

— 8 грудня 2016, 15:15

Про це заявив Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба в інтерв'ю "Громадському радіо".

"У минулому році, наскільки я пам’ятаю, від травматизму загинуло близько 7 тисяч. А 340 тисяч травмується щороку від різного виду травм. Це 5%, і це шалена цифра. Ми маємо щось із цим робити", – сказав Кулеба.

Аналізуючи ситуацію із смертю 1-річного хлопчика, якого разом із сестрою матір зачинила у квартирі на 9 днів, правозахисник розповів, що соціальний працівник не повинен постійно перебувати біля кожної сім’ї, щоб попередити такі випадки.

"Працівників соціальної служби повинні знати. І так не має бути, щоб вони працювали тільки із 9-ї ранку до 6-ї вечора та ще й тільки у будні дні. І недолік цієї системи, що вона більше працює уже із наслідками. Якщо є тотальне неблагополуччя, тільки тоді позбавляють батьківських прав", – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, 20-річну матір, яка на 9 днів замкнула 2 маленьких дітей у квартирі, взяли під варту терміном 60 діб без права на заставу.

[L]Крім того, вирішується питання щодо позбавлення 20-річної Влади батьківських прав.

За вчинений злочин жінці "світить"до 8 років позбавлення волі.

За словами родичів жінки, вона постійно зверталась до них з проханням про фінансову допомогу, говорячи, що Аня (дівчинка, яка залишилась живою) має пухлину головного мозку і потребує постійного лікування (це лікарі спростували).

Випадок із голодною смертю 1-річного хлопчика, яких із 2-річною сестрою мати зачинила самих у квартирі, приголомшив усіх.

Минулої зими, після розлучення з батьком двох дітей, Влада зустріла іншого чоловіка, а наприкінці жовтня народила іншу дитину, яка проживає у квартирі тата.

За словами Кулеби, сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора. Вони розповіли, що навіть викликали поліцію. Але на прохання відчинити двері у квартирі ніхто не зреагував і поліція поїхала.

У поліції ж наголосили, що за адресою проживання дітей протягом останнього місяця викликів не надходило.

Також про те, що діти закриті в квартирі, знала їхня бабуся. Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру і повернулася додому.

Зачинені у квартирі діти намагалися вибратися, шукали шпаринки, у які можна було б кликати на допомогу. Біля вхідних дверей навіть вирвали шматок лінолеуму.

Пізніше Кулеба повідомив, що стан здоров’я 2-річної дівчинки Ані, якій вдалося вижити, поступово покращується.

Реклама:

Головне сьогодні