Лайфхаки з української мови, що допоможуть підготуватися до ЗНО

— 9 лютого 2017, 10:36

Для учнів, які готуються складати ЗНО, вчителів та всіх охочих поглибити свої знання з української, створено онлайн-курс, який підкаже кілька лайфхаків для успішного вивчення мови.

Для учнів, які готуються складати ЗНО, створено онлайн-курс, який підкаже кілька лайфхаків для успішного вивчення мови. Фото rrrneumi/Depositphotos

Онлайн-курс з української мови створений з використанням мнемонічних технік і правил, він поєднав корисні поради для тих, кому потрібно швидко заповнити прогалини у своїх знаннях.

Мнемоніка дозволяє запам’ятати великий обсяг інформації, створюючи асоціативні зв'язки між елементами.

[L]Наприклад, як запам’ятати всі глухі приголосні звуки української мови демонструє таке речення: "Усе це кафе, птах і чаша". Всі інші приголосні, відповідно, – дзвінкі.

Курс допоможе отримати базові теоретичні знання та підготуватися до складання ЗНО. Він займає приблизно 4 години на тиждень.

5-тижневий курс складається з 16 тем, тестових і відкритих завдань, допоміжних матеріалів і супроводжуючого інтерактивного конспекту на платформі EdEraBooks.

Доповненням курсу є виконання творчого завдання з оцінюванням за технологією ЗНО.

Студентам курсу надано можливість перевіряти твори одне одного й за системою критеріїв виставляти бали.

У курсі передбачені "аркуші студента", роздрукувавши які, учні зможуть узагальнити здобуті знання та створити власний міні-конспект усіх тем.

Проект розроблений за ініціативи громадської спілки "Освіторія" в партнерстві з освітнім онлайн-проектом EdEra.

Наповнення курсу розроблено учителем Новопечерської школи, кандидатом філологічних наук Ігорем Хворостяним та експертами освітнього проекту EdEra.

Для проходження курсу потрібно зареєструватися за посиланням.

Навесні заплановано запуск другого курсу з використанням мнемотехнік – "Українська література", презентація якого відбудеться у березні.

Реклама:

Головне сьогодні