Навіщо в Києві марширували секс-працівники. ФОТО

— 3 березня 2017, 14:04

У Міжнародний день захисту секс-працівників люди, що працюють в цій індустрії, разом із громадськими активістами пройшлись маршем урядовим кварталом.

Вони вимагали скасувати адміністративну відповідальність за проституцію (стаття181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – КУпАП).

Фото Дмитра Ларіна

У цій статті КУпАП зазначено, що заняття проституцією "тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

А якщо впродовж року секс-працівника повторно притягуватимуть до відповідальності, йому доведеться заплатити штраф – від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів.

Фото Дмитра Ларіна

Юрист Всеукраїнської Ліги "Легалайф" Юлія Дорохова вважає, що цю статтю й донині використовують як репресивний інструмент стосовно секс-працівниць.

Фото Дмитра Ларіна

За словами секс-працівниці, що представилась Варею, деякі правоохоронці беруть "таксу" за дозвіл працювати – від 500 гривень.

"Я працюю (у секс-індустрії – УП) вісім років, і мене достатню кількість разів затримували, щоб я прийшла сюди і вимагала скасування цього закону", – додала дівчина, яка має двох дітей.

Фото Дмитра Ларіна

Варя каже, що хоче легалізації секс-бізнесу. Такої ж думки й інша секс-працівниця Юля:

"Якщо скасують ці постанови, це вплине й на ставлення суспільства до нас. Якщо це (секс за гроші – УП) не заборонено законом, то необов'язково нападати. Тоді секс-працівниць зможуть захищати силовики. Нова поліція дуже культурна, але саме ставлення залишається".

Фото Дмитра Ларіна

Як розповіли секс-працівниці, після реформи поліції регулярне здирництво і шантажі значно зменшились, але не припинились.

Фото Дмитра Ларіна

В акції взяли участь кілька десятків активістів та секс-працівників.

Фото Дмитра Ларіна

Вони намагались дістатись до адміністративних будівель – Верховної Ради, Кабінету міністрів та Адміністрації президента – щоб передати своє звернення.

У жодному із запланованих пунктів призначення їм не вдалося потрапити всередину.

Фото Дмитра Ларіна

Як стверджує правозахисник Павло Скала, наразі в Україні, за зведеними з міжнародними організаціями даними, діють 80.100 секс-працівників, із них 10.700 – у Києві. На Сході після початку війни кількість працівників секс-індустрії зросла до 25 тисяч.

Фото Дмитра Ларіна
Реклама:

Головне сьогодні