Боєць АТО подарував 10 військовим на візках квитки на фінал Євробачення

— 14 травня 2017, 09:30

Військовий Андрій Хоманчук подарував десятьом учасникам бойових дій на Сході України, які пересуваються на візках, 10 квитків на фінал Євробачення, який відбувся 13 травня у Києві.

Бійців, які приїхали на конкурс у столицю, Хоманчук спільно з волонтерами знайшов завдяки Facebook. Фінансову частину витрат на квитки й транспортування військових покрив сам Андрій, а також допомогли користувачі соцмережі та просто небайдужі до цієї історії люди.

За добу після початку пошуку охочих приїхати на фінал Євробачення бійців Андрієві вдалося зібрати близько 15 тисяч гривень.

[L]Далі спільно із волонтерами військовий формував групу із АТОшників, які пересуваються на візках. За словами Андрія, найважче було зібрати побратимів та організувати транспортування для них.

Квитки для військових були придбані у сектор Wheelchair, де зручно розташовувалися візки та їхній супровід. Крім того, Андрій із колегами-волонтерами потурбувалися про те, щоб десятеро майбутніх глядачів фіналу Євробачення розмістилися у Києві.

Серед тих, хто міг потрапи на фінал Євробачення, опинився 24-річний боєць Віктор Легкодух, який був поранений влітку 2014 року в боях між Жданівкою та Нижнєьою Кринкою. Уламок від міни пошкодив хребет юнака.

На вирішальний конкурсний конценрт Євробачення потрапив і Сергій Храпко, який втратив ліву руку й ліву ногу 16 травня 2015 року, в бою біля Мар’їнки.

Ще один наш гість на фінал Євробачення – волонтер Руслан Борисов, важко поранений у серпні 2014 року.

На фінал Євробачення-2017 приїхав і військовий 25-го батальйону "Київська Русь" Дмитро Котов, який на початку 2017 року отримав важке поранення біля Троїцького.

До побратимів долучилися й двоє військових, які зараз перебувають на лікуванні в Ірпінському шпиталі. Олександр Морозов, головний старшина 1 механізованого батальйону 72 ОМБР, був поранений в Авдіївці на промзоні.

Андрій Лапига із тої ж 72-ї бригади, був поранений на позиції шахта Бутовка 12 березня.

До та після концерту до українських військових у формі підходили іноземці, сілкувалися, фотографувалися. Співвітчизники також не оминали й дякували бійцям.

Реклама:

Головне сьогодні