Українки розробили GPS-маячок для пошуку вкрадених велосипедів

— 19 травня 2017, 10:53

Українки Катерина Стеценко та Алла Божко створили проект Finder.

Він допомагає відстежити вкрадений велосипед на інтерактивній карті та миттєво передати дані в поліцію.

Це GPS/GSM-маячок, який можна заховати у велосипедній вилці. У ньому є датчик вібрації: як тільки зловмисник спробує розрізати захисний замок - спрацює сигналізація.

Якщо врятувати велосипед усе-таки не вдасться, можна буде простежити його пересування на карті.

Веб-сервіс Finder дозволить ввести паспортні дані велосипеда, щоб у разі крадіжки пришвидшити написання заяви в поліцію і підтвердити права на його власність.

Користувачі також зможуть побачити на карті рух усіх вкрадених велосипедів і, перебуваючи неподалік, допомогти їхнім власникам.

[L]На думку розробниць, так їхній проект розвиватиме соціальну взаємодію серед велоспільноти.

Дівчата уже представили робочий прототип своєї розробки на International Startup Battle у Сан-Франциско, однак стартуватимуть саме на українському ринку. Зараз беруть участь у лабораторії інтернету речей "Майкрософт Україна".

Розробниці насамперед орієнтуються на співпрацю з мережами спортивних магазинів, щоб маячок Finder зміг придбати кожен велосипедист.

"Нашим рішенням уже зацікавилися велопрокати з Києва, Одеси та інших міст, адже Finder суттєво спростить їхню систему відстеження велосипедів. До того ж, на базі наших датчиків вони зможуть збирати інформацію про пройдений кілометраж кожного велосипеда й приймати рішення про необхідність ремонту", – розповідає співзасновниця Finder Катерина Стеценко.

Реклама:

Головне сьогодні