Обшук із металошукачем перед ЗНО порушує права дітей – Лутковська

— 24 травня 2017, 15:10

Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська відреагувала на відео у мережі, на якому помітно, як школярів під час ЗНО обшукують із металошукачем.

Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська відреагувала обшуки школярів під час ЗНО металошукачем. Фото ombudsman.gov.ua

Ці дії омбудсмен вважає некоректними та такими, що порушують права дітей на гідне ставлення, повідомляє прес-служба відомства.

"Уповноважений з прав людини звертає увагу на те, що відповідно до статті 16 Конвенції про права дитини, жодна дитина не може бути об’єктом свавільного або незаконного втручання в здійснення її права на особисте і сімейне життя або незаконного посягання на її честь і гідність", – йдеться у повідомленні.

Статтею 10 закону "Про охорону дитинства" встановлено, що кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності.

Також повідомляється, що аби не допустити подібних випадків порушень прав дітей під час складання ЗНО, Валерія Лутковська звернулася до Міністра освіти і науки та голови Національної поліції.

Відео, де школярів оглядають із металошукачем, з'явилося в одному із сюжетів телевізійних новин.

Реклама:

Головне сьогодні